Dynamictennis

Op 11 december 2018 is in sportdorp Oostkapelle een nieuwe sport gestart, dynamictennis.

Dynamictennis is een aantrekkelijke racketsport die indoor wordt gespeeld. Het is vergelijkbaar met tennis, maar dan met een soft bal, een lichter racket en een kleiner speelveld. Dynamictennis is vanwege het lichte materiaal waarmee gespeeld wordt geschikt voor iedereen.

Organisatorisch valt dynamictennis onder sportvereniging DOK en het is de eerste en enige officiële dynamictennis sportclub in Zeeland. De leden zijn lid van zowel DOK als van DTBN (DynamicTennis Bond Nederland).

Dynamictennis wordt iedere dinsdagmorgen (recreatief) van 10:15 – 11:45 uur in de sportzaal van De Halve Maan te Oostkapelle op zeven velden gespeeld. We spelen het gehele jaar door, ook in de vakantieperiodes. (25 augustus 2020 t/m 31 augustus 2021)

Van begin oktober t/m eind maart wordt ook op de zaterdagmorgen (competitief) van 10:00 – 11:30  uur gespeeld (3 oktober 2020 t/m 20 maart 2021)

Dynamictennis heeft inmiddels zo’n 30 leden. Het merendeel is tussen de 55 en de 75 jaar. De bijeenkomsten starten met een warming-up en inspelen. Daarna worden er onderling wedstrijden gespeeld, veelal dubbelspel. In oktober 2019 zijn we begonnen met een laddercompetitie in het dubbelspel.

Naast het sportieve gebeuren vinden we ook het sociale aspect erg belangrijk. We zijn een keer gaan koffiedrinken in het Kaslokaal en hebben een rondvaart gemaakt in het havengebied van de Schelde te Vlissingen. Na afloop van de sportbijeenkomsten wordt er meestal gezamenlijk koffie/thee gedronken in de Halve Maan.

Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te doen.Wat je nodig hebt zijn goede racketsport- binnenschoenen en sportkleding.Dynamictennis rackets en ballen zijn aanwezig; indien je de sport wilt blijven beoefenen kun je het racket kopen.Een kwartier voor aanvang van de speeltijd kun je terecht in de kleedkamer.

Voor meer informatie kun je terecht bij Huub van der Laan, 06 - 143 72 507