Bodytraining

Bodytraining is de ultieme fitnessles met spierversterkende oefeningen voor het hele lichaam. Er wordt niet gesprongen, waardoor de gewrichten minder worden belast dan bij ‘high impact’ trainingen zoals tennis, voetbal of hardlopen. Bij bodytraining wordt de basisspanning in de spieren vergroot, wat een positief effect heeft op houding en figuur. Regelmatig bewegen zorgt o.a. voor een betere algehele conditie en een hoger energieverbruik.

De les start met een opwarming met enkele makkelijke pasjes, waarna zowel staand als liggend verschillende oefeningen worden uitgevoerd. Tijdens het seizoen worden er verschillende materialen zoals gewichten, dynabands e.d. gebruikt zodat de les afwisselend en leuk blijft. In de lessen bodytraining werk je aan een goede houding, lenigheid, lichaamsbeheersing en kracht. Een uitstekende work-out voor jong en oud en een goede training voor dansers of andere sporters om blessures te voorkomen. Dit alles gebeurt op leuke, actuele, gouwe ouwe, opzwepende muziek. Na de les is een rustige cooling-down zodat iedereen ontspannen de zaal weer kan verlaten.

De lessen worden gegeven door Wilma Goorsenberg, gediplomeerd instructeur. Zij heeft 20 jaar ervaring op dit sportgebied.