Badminton

Jeugd

De jeugdgroep bestaat de afgelopen jaren uit ongeveer 8 jongeren in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar. Elke week wordt er getraind in sporthal de Halve Maan. In de vakanties zijn er meestal geen trainingen. In juli en augustus houden we vakantie

De trainingen worden gegeven door Maaike Menger.

De lessen starten met inspelen of een warming up in spelvorm. We spelen onderlinge wedstrijdjes en werken aan de verschillende slagen en tactiek. Om zo mee te doen met Grand Prix toernooien. 

Grand Prix jeugdcircuit Zeeland

In Zeeland wordt ieder seizoen het Grand Prix jeugdciruit gehouden, bestaande uit 4 tot 5 toernooien. Badmintonnende jeugd, veelal uit Zeeland, doet mee aan dit circuit. Er worden in verschillende klassen gespeeld naar gelang leeftijd. Men speelt damesenkel, herenenkel, gemengd dubbel en een dames- of herendubbel. Bij deelname krijgt men vijf punten en bij iedere gewonnen wedstrijd 2 punten. En na afloop van het toernooi een beker. Over vier tot vijf Grand-prix toernooien krijgt men een Zeeland beker.

 

Datums Grand Prix toernooien 2020 reeds bekend:

7 maart 2020 Grand Prix toernooi in Kruiningen

4 april 2020 Grand Prix toernooi VSV Marathon

16 mei 2020 Grand Prix toernooi BC Den Ossaert 

 

Speciale activiteiten jeugd-badminton

Sinterklaas:

Met het sinterklaasfeest kopen we voor een bedrag van €5 cadeautjes voor elkaar met een gedicht. Na een verkorte badmintonles starten we met Sinterklaas. 

 

Afsluiting op het strand Het einde van het seizoen vieren we met een frietje en zwemmen bij het strand.
 

Starten met badminton?

Wil je graag leren badmintonnen? Voel je welkom, graag van te voren opgeven bij Maaike Menger, 06 10386138

We kunnen best nog wat jeugdspelers gebruiken! Je mag 3 lessen komen kennismaken en daarna besluit je of je lid wordt. Natuurlijk is het handig dit in september te doen, maar ook in de andere maanden ben je van harte welkom. Er zijn rackets om in de lessen mee te spelen, uiteraard mag je ook een eigen racket meenemen. Stuur even een mailtje als je wil komen badmintonnen! Zorg zelf voor de juiste kleding, schoenen met zolen die geschikt zijn voor in de zaal en een bidon met water.

Je kunt lid worden vanaf je 8ste. Tot je 18de jaar word je tot de junioren gerekend, daarna kom je bij de senioren.