Afsluiting judoseizoen 2019-2020 maandag 26 juni 2020

s.v. DOK Oostkapelle afdeling judo zal het judoseizoen 2019-2020 afsluiten op:

Datum: Vrijdag 26 juni

Tijd: Verspreid tussen 16.00 en 20.30

Locatie: Strand van Oostkapelle, voor strandpaviljoen ‘De Piraat’

Verzamelplaats: Parkeerterrein aan de Duinweg te Oostkapelle.

 

Opzet en doel van de training:

Ieder seizoen wordt op het strand van Oostkapelle afgesloten met een strandtraining waarbij de judoka’s allerlei spelletjes op het strand spelen. Normaliter verzamelen de judoka’s zich op de parkeerplek en lopen dan met hun trainers mee naar het strand. Ook worden zij door hun trainers weer naar de parkeerplaats teruggebracht. Hier worden zij door hun ouders opgepikt. Ook dit seizoen – juist dit seizoen! – wil Tokyokai op het strand afsluiten. De judoka’s hebben ook hun examens moeten missen, een fijne afsluiter is voor velen een opsteker. Let op: judoka’s komen in sportkleding (judopak) naar de training en gaan thuis al naar het toilet.

 

Plan van aanpak voor de judoka’s t/m 12 jaar: 15.50 – 17.15

Verzamelen: Tussen 15.50 en 16.00 uur op de parkeerplaats aan de Duinweg. Judoka’s worden door hun ouders naar een speciaal daartoe uitgezet vak gebracht, waarna de ouders direct afscheid nemen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat ouders met elkaar blijven kletsen of wachten tot de groep naar het strand vertrekt. Kinderen worden door slechts één ouder gebracht. Broertjes en/of zusjes die niet meetrainen blijven in de auto zitten. De trainers blijven op 1,5 meter afstand van de judoka’s.

Looproute naar het strand: Om 16.00 uur vertrekt de groep naar het strand. Eén van de trainers loopt op 1,5 meter voor de groep uit, de judoka’s lopen 2 aan 2 achter de trainer aan. De groep wordt afgesloten door een andere trainer, die op 1,5 meter afstand van de laatste judoka’s loopt.

Training: Van 16.10 – 16.40 doen de kinderen spelletjes op het strand. Hiertoe is van tevoren een vak mét extra buitenrand afgebakend, zodat andere strandgasten hier geen last van hebben. De trainers bewegen zich in de buitenste rand van het vak. Zo kan een afstand van 1,5 meter bewaard blijven terwijl de judoka’s kunnen sporten.

Na de training: Na de training lopen de judoka’s 2 aan 2 naar het strandpaviljoen om daar evt. iets te nuttigen in ontvangst te nemen. Anders dan andere jaren wordt dit op het strand in het afgezette vak genuttigd. Op deze manier kan, opnieuw, de 1,5 meter afstand tot andere strandgasten bewaard blijven. Na het genot kunnen de judoka’s op dezelfde manier evt. een ijsje gaan halen. [Of wij halen het op] Om 17.00 loopt de hele groep op dezelfde manier als de heenweg weer terug naar de parkeerplaats.

Ophalen: Op de parkeerplaats verzamelen alle judoka’s zich weer in het uitgezette vak. Ouders komen hun kinderen rond 17.15 één voor één ophalen. Zij wachten in hun auto tot de kinderen allemaal gereed staan. Opnieuw geldt de afspraak dat slechts één ouder om een kind komt, en dat broertjes en zusjes die niet mee trainen in de auto blijven.

 

Plan van aanpak voor judoka’s van 13 t/m 18 jaar: 17.30 – 18.45.

Verzamelen: De judoka’s komen zelf het strand op lopen. De training start voor hen om 17.30. Op het strand, in het afgezette vak (zie boven), staan pionnen op 2,5 meter uit elkaar. Elke judoka gaat bij een pion staan. Hier zet hij/zij ook eventuele persoonlijke bezittingen neer.  

Training: Van 17.30 – 18.10 krijgen de judoka’s een judo-gerelateerde training waarbij zij oefeningen geheel zelfstandig uitvoeren. Hier kunnen ook oefeningen uit andere Martial Arts worden gedaan die zonder partner kunnen worden uitgevoerd. De trainers blijven op 1,5 meter afstand van de judoka’s in de buitenste ring van het vak. 

Na de training: Na de training lopen de judoka’s 1 voor 1 naar het strandpaviljoen om daar een evt. versnapering in ontvangst te nemen. Anders dan andere jaren wordt dit op het strand in het afgezette vak bij de eigen pion genuttigd. Op deze manier kan, opnieuw, de 1,5 meter afstand tot elkaar en andere strandgasten bewaard blijven. Na de frietjes en het drankje kunnen de judoka’s op dezelfde manier een ijsje gaan halen. 

Ophalen/vertrek: Om 18.45 is de training voor deze groep judoka’s voorbij. Zij lopen zelf terug naar de parkeerplaats waar zij op hun fiets stappen of door een ouder worden opgehaald.

 

Plan van aanpak judoka’s v.a. 19 jaar: 19.00 – 20.30/ dit zou dan samen met de Jiu jitsu kunnen.

Verzamelen: De judoka’s komen zelf het strand op lopen. De training start voor hen om 19.00. Op het strand, in het afgezette vak (zie boven), staan pionnen op 2,5 meter uit elkaar. Elke judoka gaat bij een pion staan. Hier zet hij/zij ook eventuele persoonlijke bezittingen neer.  

Training: Van 19.00 – 19.45 krijgen de judoka’s een judo-gerelateerde training waarbij zij oefeningen geheel zelfstandig uitvoeren. Hier kunnen ook oefeningen uit andere Martial Arts worden gedaan die zonder partner kunnen worden uitgevoerd. De trainers blijven op 1,5 meter afstand van de judoka’s in de buitenste ring van het vak. 

Na de training: Na de training lopen de judoka’s 1 voor 1 naar het strandpaviljoen om daar een evt. iets  in ontvangst te nemen. Anders dan andere jaren wordt dit op het strand in het afgezette vak bij de eigen pion genuttigd. Op deze manier kan, opnieuw, de 1,5 meter afstand tot elkaar en andere strandgasten bewaard blijven. Na de frietjes en het drankje kunnen de judoka’s op dezelfde manier een ijsje gaan halen. 

Ophalen/vertrek: Om 20.30 is de training voor deze groep judoka’s voorbij. Zij lopen zelf terug naar hun vervoersmiddel.